TRADERTOWN.my

Three Arrows Capital picture
Gambar oleh www.threearrowscap.com

Three Arrows Capital Diarah Bubar?

Three Arrows Capital, dana lindung nilai (hedge fund) kripto yang bermasalah telah diarahkan untuk dibubarkan. Arahan ini telah dikeluarkan oleh mahkamah di British Virgin Islands, menurut seseorang yang biasa dengan perkara itu.

Mahkamah, yang membuat perintah itu pada Isnin, telah melantik dua rakan kongsi di firma perunding dan penasihat Teneo. Untuk mengendalikan pembubaran Three Arrows. Menurut sumber yang enggan dikenali kerana maklumat itu sulit.

Sebuah laman web akan disediakan untuk mengumpul maklumat daripada pemiutang mengenai hutang yang terhutang oleh dana. Selepas itu, Teneo akan menyelia proses pengedaran, termasuk perbincangan dengan bakal pembeli yang mungkin berminat dengan baki pegangan dana itu. Seperti token atau pegangan ekuiti dalam pemula kripto.

Pembubaran ini adalah salah satu daripada siri titik kesakitan yang telah melanda sektor kripto yang terjejas teruk kebelakangan ini.

Pembubaran Three Arrows telah memberi kesan kepada firma-firma lain. Contohnya broker kripto Voyager Digital Ltd. yang memberi pinjaman kepada dana itu. Voyager minggu ini berkata ia mengeluarkan notis ingkar kepada Three Arrows selepas gagal mendapatkan bayaran balik pinjaman bernilai kira-kira AS$675 juta.

Dana Three Arrows diperbadankan di British Virgin Islands. Mahkamah Komersial di sana memerintahkan syarikat dibubarkan jika ia dianggap sebagai muflis kerana tidak dapat membayar hutangnya. Syarikat juga boleh mencairkan secara sukarela, walaupun perkara itu kurang biasa dilakukan.

Kongsi Melalui:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *