TRADERTOWN.my

Huobi picture
Gambar oleh www.huobi.com

Huobi Global Akan Buang Pekerja?

Huobi Global, pertukaran mata wang kripto yang berpangkalan di Seychelles mungkin akan mengurangkan lebih daripada 30% pekerja mereka. Ini selepas penurunan mendadak hasil mereka kerana penyingkiran pengguna dari China, menurut Colin Wu, wartawan kripto yang berpangkalan di China.

Mereka dijangka mengurangkan sekurang-kurangnya 300 pekerja daripada keseluruhannya. Pada masa ini, mereka mempunyai lebih daripada 1,000 orang pekerja.

Huobi mula beransur-ansur berhenti melayani pelanggan di China sejak September lalu.

Dan pada 31 Disember, semua akses telah dibatalkan susulan larangan China terhadap perdagangan kripto.

“Disebabkan persekitaran pasaran semasa, Huobi Global sedang dalam proses menyemak kedua-dua dasar pengambilan pekerja dan tenaga kerja semasanya. Dengan matlamat untuk menyelaraskan semula mereka kepada keperluan operasinya,” kata jurucakap syarikat kepada CoinDesk. “Selanjutnya kepada semakan sedemikian, pemberhentian adalah kemungkinan.”

Minggu lalu, bursa pesaing, Bybit mengumumkan langkah pengurangan kos yang sama dan memberhentikan 30% kakitangannya berikutan kemerosotan pasaran baru-baru ini.

Pasaran mata wang kripto telah merosot daripada agregat $2.9 trilion had pasaran kepada $938 bilion sejak tujuh bulan lalu.

Kongsi Melalui:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *